Ahi Evran ve Ahilik Resim Yarışması

UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınan Ahi Evran'ı ve yüzlerce yıldır bu topraklarda Ahilik geleneğini yaşatmış tüm esnaf ve sanatkarlarımızı rahmetle yad etmek, Ahilik Teşkilatını ve Ahilik İlkelerini dünyaya tanıtmak, Ahilik Teşkilatının "Halka hizmet, Hakka hizmet anlayışı" ile Anadolu ticaretinin ve sanat dallarına sağladığı katkıları gelecek nesillere aktarmak amaçları ile 2021 yılı boyunca yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli faaliyetler tertiplenmesine karar verilmiştir.

Bu kapsamda, eğitim çağındaki çocukları kalıcı eserler bırakmaya özendirmek, Ahilik konusunda bilgilendirmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amaçlarıyla Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri bünyesinde mesleki eğitim alan öğrenciler ile Mesleki Eğitim Merkezleri öğrencilerini (Hazırlık, 9. 10. 11 ve 12. sınıflar) kapsayan "Ahi Evran" ve "Ahilik" ana temasında "Yardımlaşma ve Adil Paylaşım" konulu bir resim yarışması düzenlenmesi ilgi yazı eki Makam Oluru ile uygun görülmüştür

Yayın: 04.05.2021 - Güncelleme: 04.05.2021 10:13 - Görüntülenme: 455