T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / DERİNCE - Zehra - Emine Öçgüder Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

KENDİNİ KEŞFET

Eğitim basamaklarında ilerlerken, ister ortaöğretime geçiş yaptığınızda ister lisans ya da lisansüstü eğitim ile ilgili kararlar verirken ya da bir mesleği/işi seçerken kendimizi tanımak önemlidir. Sahip olduğumuz özelliklerin, ilgi ve yeteneklerin, güçlü ya da geliştirilmesi gereken yanlarımızın farkında olmak, geleceğimizle ilgili kararlarımızın daha sağlam olmasını sağlar.

Kendini keşfetme yolculuğunda meslekler ile ilişkili olan değerlerinizi tanımak, "nelere ilgi duyuyorum, hangi alanlarda yetenekliyim, hangi dersler ilgimi çekiyor ve hangi derslerde başarılıyım?" gibi soruların cevabını bilmek kadar, kişilik özellikleri, ailemizin, öğretmenlerimizin, çevremizdeki diğer kişilerin bizimle ilgili gözlemleri ve görüşleri de önemlidir. Aynı zamanda iş piyasası bilgileri, yaşadığımız yer ve deneyimlerimiz de seçimlerimiz ve kariyer planlarımız üzerinde etkilidir.

Hayat Boyu Öğrenme portalı kendini değerlendirme araçları ve sunduğu bilgiler ile sizleri destekleyerek kendinizi keşfetmenizi ve kararlarınızda önemli olan faktörleri tanımanızı amaçlamaktadır. Unutmayın ki kendini keşfetme hayat boyu süren bir süreçtir. İlgi alanlarımız ve sahip olduğumuz beceriler zaman içerisinde değişebilir ve gelişebilir. Hayatınız boyunca kendinizi keşfetmenizi destekleyecek süreçler içerisinde olmak, yaptıklarınızdan keyif almanız ve gelişmeniz açısından da önemlidir.
Bizimle kendinizi keşfetme yolculuğuna katılmaya ne dersiniz?

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.01.2020 - Güncelleme: 12.01.2020 17:07 - Görüntülenme: 513
Kaynak: http://www.hbo.gov.tr/KariyerPlanC4B1/Rehberlik/DortAdimCircle/1
  Beğen | 0  kişi beğendi