T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / DERİNCE - Zehra - Emine Öçgüder Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okul Beslenme ve Fiziksel Aktivite Eğitim Materyalleri

29.09.2010 tarihli ve 27714 sayılı Resmi Gazete'de 2010/22 sayılı Başbakanlık Genelgesi olarak yayınlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın "B. Obezitenin Önlenmesine Yönelik Çalışmalar" bölümü altında "B.2. Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması" maddesi yer almaktadır. Bu doğrultuda okullarda; öğrenci, veli, öğretmen ve tüm okul çalışanlarının yeterli ve dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite yapma gibi sağlıklı yaşam davranışları kazanmaları amacıyla eğitim çalışmaları sürdürülmektedir. 

Aşağıda yer alan, her okul programı ve yetişkinler için ayrı ayrı "Sağlıklı Beslenen Aktif Öğrencilerle Büyüyen Türkiye" logosu ile hazırlanmış olan eğitim materyalleri ile okullarda verilen beslenme ve fiziksel aktivite eğitimlerinin daha etkin ve etkili olması amaçlanmaktadır.

2018-2019 eğitim öğretim yılında okullarda verilen sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite eğitim sayıları için tıklayınız

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.12.2016 - Güncelleme: 08.01.2020 12:05 - Görüntülenme: 1381
Kaynak: https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/okulsagligi/liste/okulbeslenmevefizikselaktiviteegitimmateryalleri.html
  Beğen | 0  kişi beğendi