T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / DERİNCE - Zehra - Emine Öçgüder Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

YÜZ YÜZE EĞİTİM İLE İLGİLİ SORULAR

Yüz yüze eğitim nedir? 

 

Öğretim programlarında öngörülen derslerin teorik ve uygulamalı eğitimi; öğretmen gözetiminde yüz yüze eğitimin yapıldığı okul/kurumlarda veya işletmelerin derslik, atölye ve laboratuvar ortamlarında, işletmelerde ise usta öğretici/eğitici gözetiminde uygun ortamlarda bir öğretim yılında 2 dönem yapılan eğitime denir.

 


 

Yüz yüze eğitim ne zaman başlar?

 

              Yüze yüze eğitim; İlköğretim /ortaokul mezunu olarak kayıt yaptıranlar için 3. Dönemde, Tasdikname ile kayıt yaptıranlar için tasdiknamesinden getirdiği dönem dikkate alınarak 3. dönemde,  Lise diploması ile kayıt yaptıranlar ise grup oluştuğunda hemen başlar.

 


 Yüz yüze eğitim kaç dönemde biter?

 

 Yüzyüze eğitim; ilköğretim/ortaokul mezunu veya tasdikname ile Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıranlar için 6 dönemde, lise diploması ile kayıt yaptıran lise diplomalılardan en az 8 (sekiz) kişilik grup oluşması halinde 4 dönemde, grup oluşmaması halinde diğer gruptaki öğrencilerle devam etmeleri durumunda ise 6 dönemde bitirebilirler.

 


 

Yüz yüze eğitim ile alınacak dersler nasıl seçilir?

 

              Yüz yüze eğitim ile alınması gereken dersler bu eğitimin alınacağı okul/kurumlar tarafından seçilir. Öğrenci her dönem verilen dersleri okula devam ederek alır.

 


 

Yüz yüze eğitim yapılması uygun olmayan alanlar nelerdir?

 

       Mesleki Açık Öğretim Lisesinde yüz yüze eğitim yapılması uygun olmayan alanlara dair görüş yazısını görmek için TIKLAYINIZ

 


 

Kayıt olduğumuz dönemde 8 kişi ile yüz yüze eğitime devam ediyorduk şimdi sayımız düştü. Önümüzdeki dönemlerde yüz yüze eğitime devam edebilir miyiz?

 

      Yüz yüze eğitimle alınması gereken alan/dal dersleri en az sekiz kişilik grup oluştuğunda verilir. Eğitime başlandıktan sonra öğrenci sayısındaki azalma eğitim-öğretimin devamına engel teşkil etmez. (Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği Madde-30)

 

İlgili görüş yazısı için TIKLAYINIZ

 


 

 I. Dönem yüz yüze eğitime gidemedim, II. Dönem devam edebilir miyim?

 

           Birinci dönemde herhangi bir dersten devamsızlıktan başarısız olanlar aynı dersin ikinci dönemdeki devamını alamazlar.

 


 

Yüz yüze eğitim bir öğretim yılında kaç dönem verilir?

 

       Yüz yüze eğitim bir öğretim yılında 18´ er haftadan 2 dönem olarak verilir.

 


 

Yüz yüze eğitimi bitiren öğrenci "Yüz Yüze Eğitim İş ve İşlemleri ücretini" öder mi?

 

 

         "Yüz Yüze Eğitim İş ve İşlemleri ücreti" yüz yüze eğitime devam eden öğrencilerden alınan bir ücrettir. Yüz yüze eğitime devam etmeyen öğrencilerden bu ücreti alınmaz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.05.2019 - Güncelleme: 13.01.2020 13:38 - Görüntülenme: 734
  Beğen | 5  kişi beğendi