2023 - 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI SORUMLUK SINAV TAKVİMİ

Nis

11/C sınıf rehber öğretmeni ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni olan Hülya Zengince ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi  Öğretmeni Emel Altun 'Gülerken Güldürelim ' adlı sosyal sorumluluk projesi ni başlattı.

Ara

Önem Projesi Kapsamında okulumuz Ormanya'ya gezi düzenlemiş''Doğa Bizim İçin Önemli'' ve ''Bende Varım'' etkinliği gerçekleştirilmiştir. Öğretmen ve Öğrenciler huzurlu  ve mutlu bir şekilde ayrılmışlardır.

Kas

Dünyada en az her 3 kadından 1'i fiziksel veya cinsel şiddete maruz kalmaktadır.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN KADIN ve ÇOCUK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ, TIPKI ŞİDDET TÜRLERİ GİBİ FİZİKSEL, CİNSEL, PSİKOLOJİKVE EKONOMİKOLARAK KARŞIMIZA ÇIKMAKTADIR.

DETAYLI BİLGİ VE OKULDA SUNDUĞUMUZ SUNULARA AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Kas

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği KODELİG'22 yarışmasında Çizgi izleyen Robot kategorisinde yarıştık. 64 okul arasından 14. olduk. Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Esra Tanrısever ve öğrencilerimiz 11 Bilişim Teknolojileri sınıfından Meryem YILDIRIM ve 10 Bilişim Teknolojileri sınıfından Minel KARABUGA'yı canı gönülden kutluyoruz !!!

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı  ilçe Dart turnuvası Lise kızlarda okulumuz 2. Olmuştur.

KADINA EL KALKAMAZ..

Ekm

Ahilik, 13. yüzyılda Anadolu'da kurulmuş bir esnaf teşkilatıdır. Sözlük anlamı olarak "eli açık, kardeş, yiğit, delikanlı" gibi manalara gelen "ahi" kelimesi; aynı zamanda bugün, yüzlerce yıllık bir değerler sistemine karşılık gelir.

AHİLİK TEŞKİLATININ KURULUŞU

Anadolu'da Ahilik Teşkilatı'nı Ahi Evran kurmuştur. Asıl adı Mahmut bin Ahmet olan Ehi Evran; Ebu'l Hakayık unvanıyla da anılırdı. Ahi Evran 1171 yılında Azerbaycan'ın Hoy şehrinde doğdu. Anadolu'da pek çok şehirde bulunan Ahi Evran; Hacı Bektaş-ı Veli ve Mevlana Celaleddin-i Rumi ile aynı çağın bilgesidir. Kaleme aldığı ilmi eserleri, vaktiyle Sultan Alâeddin Keykubat'ın da takdirini almıştır.

AHİLİK İLKELERİ

* İyi huylu ve güzel ahlâklı olmak.

*İşinde ve hayatında, kin, hasetlik ve gıybetten kaçınmak.

*Ahdinde, sözünde ve sevgisinde vefalı olmak.

*Gözü, gönlü ve kalbi tok olmak.

*Şefkatli, merhametli, adaletli, faziletli, iffetli ve dürüst olmak.

*Cömert, ikram ve kerem sahibi olmak.

Ahi ahlakı ile yetişmiş olan Osmanlı esnaf ve sanatkârlarında dürüstlük her şeyden önce gelirdi. Haksız kazancı elde etmek bir yana kendisi ve ülkesi hakkında herhangi bir kötü düşünceye neden olacak en ufak bir harekete müsaade edilmezdi.

PABUCUN DAMA ATILMASI

Ayakkabıcı esnafının yaptığı ayakkabılar sürekli kötü çıkarsa buna gelecek şikâyetlere Ahi teşkilatı el koyardı. Ahi lideri bu esnafın o kötü pabucunu dama atar ya da dükkânına astırırdı. Böylece kötü ayakkabı teşhir edilen kişi aynı şeye devam ederse orada iş yapamaz hale gelirdi.

Eyl

OKULUMUZ ÖĞRENCİSİ SEMİHA BETÜL ATEŞ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ CERRAH PAŞA SOSYAL HİZMETLER BÖLÜMÜNÜ KAZANDI !!!!

LİSE HAYATI BOYUNCA SAYISIZ BAŞARIYA İMZA ATAN AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI ÖĞRENCİMİZ SEMİHA BETÜL ATES, BİZLERİ ONURLANDIRDI !!

Nis

Tem

Mesleki ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi kapsamında Türkiye geneli 1000 okul,Kocaeli ilimizde 27 okul içerisinde yer alan okulumuza bakanlığımızın ödenek destekleri devam etmektedir.

Kütüphanemizin yenilenmesinin ardından  Moda Tasarım Teknolojisi Alanı ve Güzellik Hizmetleri Alanlarına son teknoloji bilgisayar özellikli dikiş makineleri,cilt bakım cihazları alınmıştır.

Tem

Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan model kapsamında Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde, Anadolu meslek programında öğrenim gören öğrencilere ya işletmelerdeki beceri eğitimine devam edebilmeleri ya da kendileri için hazırlanmış 4 akademik eğitim modelinden birini seçerek haftada 5 gün akademik eğitim alabilme imkânı sunulacak. Öğrencilerin bu eğitim modelinden yararlanabilmeleri için 9, 10 ve 11. sınıftaki akademik ders ortalamasının 70 puan üzerinde olması ve 11. veya 12. sınıfın sonunda 40 gün stajlarını tamamlaması gerekiyor. Okula geldikleri 5 gün boyunca haftada 31 saat akademik eğitim alacaklar. Stajlarını ise 11 ya da 12. sınıfın yaz döneminde yapabilecekler. Bunun yanı sıra öğrencilere ücretsiz dağıtılan ders kitapları akademik paket içeriğine uygun hazırlanacak.

Detaylı bilgiyi okullarınızın rehber öğretmenlerinden öğrenebilirsiniz.