Ara

Milli Eğitim Bakanımız sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan 'Dilimizin Zenginlikleri Projesi' okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerimizin dilimizin zenginliklerini, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle tanışmasını buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesi amaçlanmaktadır.

Projemizde yer alan çalışma takvimi ve eylem planımıza göre Zehra Emine Öçgüder MTAL. Uygulama Anasınıfı olarak çalışmalarımıza başladık.

Kas

2023 - 2024 Eğitim öğretim yılı eylem planımızı hazırladık. Ay ay hafta hafta ne yapacağımızı belirledik. 2.yılımız da da tekrar devam ediyoruz.

Program sayesinde ÖĞRENCİLER;

- Bir grup üyesidir ve bir kimlik geliştirir.

- Grup çalışmasına alışır katılımcı bir yapı oluşturur.

- Sorunları tanıma, çözüm üretme ve tartışma becerisi gelişir.

- İnsiyatif kullanma,karar verme becerileri gelişir.

- Tüketim alışkanlıkları değişir, savurganlık önlenir.

- Doğal kaynakları koruma becerisi gelişir.

Bunların yanında programın OKULA faydaları şöyledir;

- Temizlik ve düzeni sürekli kılar

- Su ve elektrik tasarrufu öğrenci eliyle sağlanır.

- Okul öğrencilerce sahiplenilir.

-Okul bulunduğu bölgenin merkezi durumundadır.

- Yerel, ulusal hatta uluslararası boyutta tanınır...

2023 - 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI SORUMLUK SINAV TAKVİMİ

Haziran Ayı Sorumluluk Sınav Takvimi

Ara

Madde bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı slayt dosyasında, bu konular karşısında ne yapılabilir sorusuna da yanıtlar veriliyor.

Sunumun içinde şu konular yer almaktadır:

• Bağımlılık Nedir?
  • Madde Bağımlılığı
  • Teknoloji Bağımlılığı

Sonuçları ögrenmek için

VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

SMS SERVİSİ

Eyl

24/26 Eylül arası alan tercihleri e okuldan yapılacaktır. Her öğrenci evinde velisiyle alan tercih işlemini yapıp tamamladıktan sonra 26 eylül tarihinde okul idaresi tarafından onaylama işlemi yapılacaktır.

Kaynaştırma yoluyla eğitim öğretimine devam eden öğrencilerin alan yerleşmesi tüm 9. sınıfların alan yerleşiminden sonra okul yönetimince yapılacaktır. lütfen sizler tercih yapmayınız.

Alan tercihleri için Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlarına Alana geçiş klavuzu ve okulumuz alan kodları için :

Eyl

Okulda Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi Programı "kapsamında öğrencilerin yılda bir kez periyodik muayene / izlemlerinin yaptırılması için aşağıdaki takip çizelgesi doğrultusunda öğrencilerin bağlı bulundukları aile hekimliğine ALO 182 veya MHRS 'den (09.00-11.00 veya 14.00-15.00 saatleri arasında) randevu alarak gidilmesi gerekmektedir.

LİSE 9 2022 EKİM AYINDA

LİSE 10 2022 KASIM AYINDA

LİSE 11 2022 ARALIK YAINDA

LİSE 12 2023 OCAK AYINDA

,

ÖĞRENCİ REHBERLİK İHTİYACI BELİRLEME ANKETİ (RİBA) (Lise-Veli Formu)*

ÖĞRENCİ REHBERLİK İHTİYACI BELİRLEME ANKETİ (RİBA) (Lise-Öğretmen Formu)*

Eyl

HER ÖĞRENCİNİN DOLDURMASI GEREKMEKTEDİR.