Nis

Milletimizin vatan tutkusunu, bağımsız yaşama kararlılığını ve mukaddesatına verdiği önemi abideleştiren İstiklal Marşımız, Anadolu'da birçok şehrinin işgal altında olduğu bir dönemde milletimiz esareti reddederek, bağımsızlık mücadelesini sürdürmesinde moral ve cesaret kaynağı olmuştur.

İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve bu destanı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz.

Ock

BAŞVURU SÜRESİ : 7 Ocak-10 Şubat 2020   (Sınav ücreti ödeme için son gün, 11 Şubat 2020)

SINAV TARİHİ : 29 Mart 2020

SINAV SAATİ VE SÜRESİ : 10.15, 135 dakika

SINAV ÜCRETİ : 100,00 TL

GEÇ BAŞVURU GÜNÜ : 25 Şubat 2020 (Sınav ücreti aynı gün ödenir.)

GEÇ BAŞVURU GÜNÜ SINAV ÜCRETİ: 150,00 TL

Ock

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okul ve kurumlarda görev yapan ücretli öğretmenlerin çalışma koşulları, eğitim öğretim faaliyetlerini yürütürken karşılaştıkları sorunları değerlendirmek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından anket hazırlanmıştır. Ücretli öğretmenlerimizin 7 Şubat 2020 tarihine kadar ankete katılmaları gerekmektedir.

Ock

Ortaöğretim kurumlarında eğitim-öğretime başlayan hazırlık ve 9 uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonlarda kalan öğrencilerin; öğrenim görecekleri okul hakkında bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilere yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunacak becerilerin kazandırılması, koruyucu bir eğitim ortamının oluşturulması, ortaöğretimde devamsızlık, sınıf tekrarı ve okuldan ayrılmaları önlemek amaçlarıyla hazırlanan Ortaöğretime Uyum Programı 2017-2018 eğitim ve öğretim yılından itibaren tüm ortaöğretim kurumlarında uygulanmaktadır. Uyum Programının etkililiğini tespit etmek amacıyla öğrenciler için bir anket hazırlanmıştır. Ankete aşağıda görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ock

Türk Kızılayı tarafından küresel düzeyde geliştirilmiş olan Afet ve İlk Yardım konuları içeren ve herkes tarafından ücretsiz olarak kullanılabilecek mobil uygulama geliştirilmiştir. Uygulama adresleri aşağıda yer almaktadır.  IOS veya Android destekli akıllı telefonlara "IFRC First Aid" ad ile Türkçe versiyonu yayınlanmaktadır